'MySelf'

My photo
♥Aku tak sempurna. Kau pun tak sempurna. Ketidaksempurnaanmu menjadi pelengkap ketidaksempurnaanku, hingga kita akan sempurna, meskipun hanya bagi kita berdua. Biarlah Allah yang Maha sempurna, yang berhak menilai kesempurnaan kita...♥

✿ Kenapa Mudah Kecewa? ✿

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah.. terima kasih Ya Allah, kerana masih sudi menjentik lagi hati ini... Ambil yang Positif, Buang yang Negatif.. insya-Allah..

~✿ SEBAB kenapa kita MUDAH dan selalu akan KECEWA, saya beri JAWAPAN RINGKAS, "kerana kita BERHARAP kepada SELAIN dari Allah.."

Firman Allah swt :

"BERDOALAH kepada Tuhan kamu dengan merendah diri dan (dengan suara) perlahan-lahan. Sesungguhnya Allah TIDAK SUKA kepada orang-orang yang MELAMPAUI BATAS." (Surah Al-A'raaf : 55)

p/s : BANGKITLAH, hidup ini penuh dengan PILIHAN, maka pilihlah untuk bangkit.. BUANGLAH kesedihan di hati, PUPUK semangat dan KEKUATAN semula di dalam diri.. hidup ini BUKAN untuk bersedih tetapi untuk mencari KEBAHAGIAAN di dunia dan di AKHIRAT sana..

Andainya jiwamu boleh ku PEGANG, akan ku pegang dan UBATINYA dengan mencari PENAWAR yang yang paling ampuh, KUSIRAM perasaanmu dengan air yang nyaman, manis dan lazat, KUBAJAINYA dengan rasa kasih penuh ukhuwah.. doaku semoga dirimu LEBIH TENTERAM berbahagia biar bagaimanapun derasnya BADAI yang melanda..♥♥


 


 

1 sahabat:

Bella Luna said...

nice words... suka2... :)

♥ Popular Post ^_^ ♥

 
'Ketenangan' Copyright © 2013 Design by nurilla Official Love Diaries